Begränsad kost?

Många undrar och är oroliga över den, som de upplever, mycket begränsade kosten och om den leder till näringsbrister. 

Jag vill lägga lite perspektiv på det hela. Äter man enligt 0 på Sighi (vilket med största sannolikhet inte är nödvändigt i förlängningen) så kan man äta ett 20-tal olika grönsaker i alla möjliga olika färger, ett 20-tal olika frukter - även de i olika färger - kött av flera olika slag, äggula/vaktelägg, flera olika örter, fröer och nötter, flera olika fetter/oljor. Det är verkligen inte begränsat.

Ärligt talat är det även med Strikt låghistaminkost en mycket mer varierad kost man har tillgång till än vad majoriteten av svenska befolkningen idag (tyvärr) livnär sig på! Jag anser att det är övriga befolkningens halvfabrikats- / pasta-och-korv-dieten som ger verklig anledning till oro.

Jag tror många snubblar och tycker att det är besvärligt pga att det inte är såhär de brukar äta. Och det Är en omställning. Hur ska man hinna? Hur fixar man mat när man är på arbetet? 

Bekymret ligger också i att den mat flertalet människor idag livnär sig på består av halv- eller helfabrikat och inte "rena" livsmedel med En ingrediens. Vi är sedan några årtionden tillbaka vana med det. Man brukar kanske köpa färdiga köttbullar eller gå ut och äta lunch tex. Då faller det nämligen direkt, det är peppar i nästan allt och många olika tillsatser som långt ifrån är låghistamin. Maten man köper är tillverkad och i den processen uppvärmd och sedan nedkyld. Ute på restaurang har legat varmhållen etc. Så där går man bet.

Ska man lyckas med låghistaminkost behöver man bestämma sig och kavla upp ärmarna och bara Göra. Allt går, bara man vill och är beredd att arbeta tillräckligt mycket. Och vinsten kan vara minst sagt mycket stor! Hälsa och bättre mående!

Det fina i kråksången är att histaminintolerans inte är en allergi. Tar man kontrollen över maten så kan man ofta se till att man får lite marginaler och att hinken inte är fylld hela tiden. Äter man tex alla mål hemlagat och låghistamin kanske man på fredagen Kan gå ut och äta med kollegorna - någon väl vald rätt - utan några större reaktioner. Om man har tur ;).