Cupcakes - härligt mjuka

19.04.2020

Cupcakes! Perfekt för barnkalas, ställ fram olika toppings som tåls så alla får göra Sin egen variant! Kokos, röda och svarta vinbär, tranbär, russin, vindruvor, granatäpple, blåbär, björnbär, lingon, meloner (utom vattenmelon) är tex allihop 0:or på Sighi.


Cupcakes toppad med frosting (mpfritt margarin och florsocker); överst frosting smaksatt med ceylonkanel toppad med blåbär rullade i rörsocker. Till vänster frosting med riven kokos i (blir väldigt gott), till höger frosting med vaniljsmak dekorerad med hjälp av nektarin och blåbär :).


3 ägg (en 1:a på sighi)

2 dl rörsocker

1 tsk vaniljsocker (en 1:a på sighi)

100 g mjölkproteinfritt margarin

1/2 dl kokosmjölk eller rismjölk (en 1:a på sighi)

1 dl majsmjöl

1 dl majsstärkelse

1.5 dl klibbrismjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt utan tillsatser

Vispa ägg, rörsocker, vaniljsocker pösigt. Smält margarinet. Blanda allt torrt ordentligt och vänd sedan i allt försiktigt i äggsmeten. Fyll 2/3 av cupcakeformen. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Frosting; Rör ihop margarin med florsocker i så söt som du önskar eller ca 50/50. Smaksätt med det du tycker om och klarar, blåbärspulver, ceylonkanel, vaniljsocker (en 1:a på sighi), lite kakao (2:a på sighi så utmanande). 

Eller använd "grädde" som du kanske smaksätter med det du vill. 

Var kreativ, toppa frostingen med bär, kokosflakes eller något annat vackert :)! 

Cupcake - mjuka, saftiga, lyxiga, roliga - de blir precis som du vill. Låghistamin, mjölkfritt, glutenfritt, vetefritt.
Cupcake - mjuka, saftiga, lyxiga, roliga - de blir precis som du vill. Låghistamin, mjölkfritt, glutenfritt, vetefritt.