Köttbullar 

18.04.2020

Vet inte hur det är för er men för oss finns inga köttbullar att köpa. De innehåller både peppar och ofta även glukossirap och annat som inte fungerar bra alls. Dessa kan du göra stor sats av, grädda snabbt och smidigt i ugn, frysa in och ta fram och steka på😊!  

1 kg nötfärs

5 msk majsstärkelse

3 tsk Perstorps ättika

Någon msk lönnsirap (funkar bra att utesluta)

Lite vatten 

Kryddor efter smak

Krydda med rena kryddor med endast En ingrediens; lökpulver (om det tolereras, är en 1:a på sighi - här kan vi använda i iaf liten mängd), vitlök (om det tolereras, är en 1:a på sighi), paprikapulver, ingefära (en 1:a på sighi), timjan, havssalt. Köttbullar kan man krydda lite hur man vill 😊. Till jul är det jättegott att göra julköttbullar och då krydda med ingefära, ceylonkanel och havssalt!

Blanda allt och gegga ihop. Lukta på blandningen, luktar det gott blir det gott. Rulla små köttbullar och stek.

Fungerar jättebra att göra stor sats i ugn.

Går då snabbt att göra många. Grädda i 175 gr i ca 20 min eller till vätskan rinner ur dem, då är de klara. Ta bort från plåten och låt svalna på en annan kall plåt eller stort fat (så de kallnar fort). Frys in direkt. Frys plant så kan du blanda allt i en stor plastpåse sedan när de är frusna för att få dem styckfrysta. 

Köttbullar serverade med sallad toppad med majjo och svartkumminfrön
Köttbullar serverade med sallad toppad med majjo och svartkumminfrön