Kycklingstrimlor 

18.04.2020

Kycklingstrimlor, snabbt, gott och sååå enkelt att variera! I bröd, alla kan stoppa i det de själva önskar i sin rulle. Perfekt när man har både allergier och särätarvariationer i familjen. På pizza, alla kan välja sina favoriter att komplettera med. 

1 paket kyckling

1 msk honung eller lönnsirap

1 tsk Perstorps ättika

rapsolja eller smak/luktfri kokosolja/mjölkfria Flora

Alt 1 Örtkryddning. Kryddor efter smak tex timjan, gurkmeja, helig basilika/thaibasilika/(sweet basil), salvia. Är du extra känslig mot histamin gör du en sådan örtvariant.

Alt 2 Tolererar du lite mer just nu så är det jättegott med en blandning av pressad vitlök, lökpulver, paprikapulver, gurkmeja och lite spiskummin och Cayenne (med ett Obs för att de sistnämnda är en 2:a på sighi).

Eller ös på med de kryddor du tål och gillar :).

Skär kycklingen i små strimlor. Stek i olja. Krydda och låt fräsa en liten stund. Klart.

Servera som här i tortillabröd med grönsaker och såser. Till ris, till potatisklyftor, till pasta, på pizza - kan varieras hur mycket som helst efter tycke och smak. En god sås till.