Majonnäs - en riktigt god och snabb majjo

19.04.2020

Underbart god och enkel majjo att göra!!! Fin bas för alla möjliga röror och såser. För mig funkar den att ha i kylen i några få dagar även ur histaminhänseende.

6 äggulor

2 tsk äppelcidervinäger (en 1:a på sighi, kolla innehållet - inga tillsatser! Här funkar Zetas eko i denna mängd).

1 tsk lönnsirap

1 tsk senapspulver (en 2:a på sighi så var försiktig - prova dig fram hur det fungerar för dig)

1 liten bit av en vitlöksklyfta (en 1:a på sighi)

En liten nypa salt

Vill du och kan du ha lite sting i den så tillsätt lite cayennepeppar (var medveten om att detta är utmanande ur histaminhänseende så du får prova dig fram försiktigt om du önskar hetta). För mig funkar dock Cayenne otroligt mkt bättre än både svartpeppar och vitpeppar (använder vi Aldrig härhemma).

1 - 2 dl mild rapsolja av god kvalité (ej kallpressad)

Mixa äggulor samt alla ingredienser utom rapsoljan under någon minut. Strila sedan sakta i rapsoljan. Klart! Ställ i kylen och du är redo.

Har faktiskt provat att bara köra i alla ingredienser i mixern och bara mixa. Den binder sig iaf och blir superlen. 

Krämig hemgjord majjo.
Krämig hemgjord majjo.