Prinsesstårta!

09.05.2021
Prinsesstårta är ju Alltid rätt och kan varieras huuur mycket och enkelt som helst. Färga marsipanen i andra färger, göra rosor och lägga på, andra former på tårtan, ja ni vet! 

 

Börja med att göra tårtbotten. https://www.histaminmy.se/l/tartbotten/

Gör vaniljkrämen. 

Gör fyllning/sylt. Här gjorde vi rårörd blåbärssylt (gjort på 10 sekunder - mixade helt enkelt ett par dl blåbär tillsammans med lite rörsocker😋).

Gör marsipanen och ställ in i kylen någon timma innan du kavlar ut den. ☝🏼 Tål du inte mandel så kan du tex använda melonkärnor istället i samma mängd. Blötlägg kärnorna ett par timmar och häll sedan av vattnet och sen är det bara att använda istället för mandelmjölet. 

https://www.histaminmy.se/l/marsipan/

När tårtbottnen kallnat skär du försiktigt ett eller två lager beroende på vad du önskar. 
Bred fyllningarna mellan bottnarna och montera ihop tårtan.
Bred ”grädde” över tårtan och på sidorna om så önskas.
 
Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper så den blir så tunn som du önskar. Ta bort det översta bakplåtspappret och sikta in noga😉 och lägg över tårtan. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Tryck nu in och fixa till marsipanen längs sidorna på tårtan och skär bort överflödig marsipan. 
Med hjälp av en sil så strö över florsocker och garnera tårtan med det du vill.
Ät och njut☺️!