Snabb rödbetssallad

06.12.2020

Rödbetor

Äpple

Fänkål (jättebra ur histaminhänseende - för att inte tala om Gott!)

Lite rödlök (en 1:a på sighi)

Ättika (om du tycker det behövs mer syra)

Salt

Majjo, äggfri eller med ägg. Jag använder lika delar av bägge i rödbetssallad.

Proportionerna gör du som du önskar med. Självklart övervägande delen rödbetor. Sedan tog jag lika delar fänkål och äpple samt en mindre mängd rödlök. Sparsamt med ättika, sedan en nypa flingsalt. 

Skala och skär upp rödbetorna i små tärningar. Koka i några minuter tills de är lätt mjuka. Ställ att svalna helt. Finhacka äpple, fänkål och rödlök. Blanda ihop allt och smaka av. Ha e v i lite Perstorps ättika för mer syra och lite salt. Låt stå några timmar i kylen för att smakerna ska sätta sig. 

Älgfärsbiffar med broccolimos, rödbetssallad och rostade pinjenötter
Älgfärsbiffar med broccolimos, rödbetssallad och rostade pinjenötter