Vaniljkräm
09.05.2021
En jättegod, ytterst len och krämig vaniljkräm!
8 st äggulor
2 dl kokosmjölk (Garants)
1.5 dl vatten
1.5 dl rörsocker
1 vaniljstång (1:a på sighi)
0.5 dl majsstärkelse
50 gram mjölkfritt margarin
Häll upp vätskorna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ned vaniljen i vätskan. Lägg även ned stången. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse med elvisp eller mixer. Koka nu upp kokosmjölk/vatten/vaniljblandningen. Häll blandningen het över ägguleblandningen. Vispa samtidigt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ på plattan, vispa hela tiden och koka upp. När blandningen tjocknar häll direkt över i en annan kall skål. Tillsätt margarinet och vispa ned. Ställ såsen att svalna.