Vaniljkräm

09.05.2021

En jättegod, ytterst len och krämig vaniljkräm! 

8 st äggulor

2 dl kokosmjölk (Garants)

1.5 dl vatten

1.5 dl rörsocker

 1 vaniljstång (1:a på sighi)

0.5 dl majsstärkelse

50 gram mjölkfritt margarin

Häll upp vätskorna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ned vaniljen i vätskan. Lägg även ned stången. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse med elvisp eller mixer. Koka nu upp kokosmjölk/vatten/vaniljblandningen. Häll blandningen het över ägguleblandningen. Vispa samtidigt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ på plattan, vispa hela tiden och koka upp. När blandningen tjocknar häll direkt över i en annan kall skål. Tillsätt margarinet och vispa ned. Ställ såsen att svalna.