Såser/röror/kräm

 

Ett Matsara-recept som jag modifierat till ett som passar oss, låghistamin och liten variant. Här är originalet. https://matsara.se/mcsara-dip-majonnas/. Jag gör denna med olika smaksättningar, örter eller kryddor utifrån vad som passar. Majjon är en jättebra bas att ha hemma färdig i kylen. Bara att variera till olika såser, mixa i örter etc.

Jag älskar röror av alla de slag! Ju kladdigare och smakrikare desto bättre. Ingen hit hos särätare ;) men vi andra ska ju också få det vi vill ha. Kände att jag var tvungen att testa något som kan fungera som en hummus, kikärtor är ju inte enkelt i låghistaminköket och röror vill man äta mycket av. Här kommer min...

Buljong

19.04.2020

Härligt hälsosam och närande hemkokt buljong! På detta vis kan vi använda buljong då och då trots histaminintoleransen. Du kan koka buljong på det du vill, buljong och fond, av viltkött, endast grönsaker, kyckling, nöt, fisk, skaldjur (Skaldjur obs EJ låghistamin) e t c. I låghistaminköket är det svårt med köpebuljong. Buljong man köper innehåller...

En smakrik pizzasås är gott att ha i botten när man gör pizza. Tomat är svårt ur histaminhänseende (en 2:a på Sighi samt en frisättare). Här kommer en tomatfri men ändå smakrik låghistaminsås.

Basilikamajjo

18.04.2020

God att t ex toppa pizzan med! Ingen sås - ingen mat!