Bröd - korvbröd - hamburgerbröd

18.04.2020

Bröd - ät dem som de är, forma till korvbröd eller hamburgerbröd. 

150 g mjölkfritt margarin

½ - 1 dl växtdryck, om det tåls äppeljos Utan tillsatser, alt risdryck.

4 dl kokosmjölk Utan tillsatser (garants rosa)

2 dl vatten

1 tsk salt

3.5 dl majsmjöl

3.5 dl majsstärkelse

3.5 dl rismjöl

3.5 dl risstärkelse

0.5 dl lönnsirap

7 tsk bakpulver

2.5 tsk xanthan

Blanda allt torrt. Smält margarinet och blanda med allt vått. Blanda ihop ordentligt men var noga med att inte knåda och inte platta ihop degen. Försök hålla den så fluffig det går när du försiktigt formar till bröden. Degen är Mycket lös men ska vara det. Bröden blir inte fluffiga men helt ok bara man är noga med hur man hanterar degen.

För hamburgerbröd kan du ha på lite sesamfrön (en 1:a på sighi)

Grädda i ca 25 - 30 minuter i 200 grader.

Korvbröd och Hamburgerbröd. Låghistamin, jästfritt, mjölkfritt, äggfritt, vete/glutenfritt
Korvbröd och Hamburgerbröd. Låghistamin, jästfritt, mjölkfritt, äggfritt, vete/glutenfritt