Om oss

Jag alltid haft som livsfilosofi (medfödd sådan) att se möjligheter istället för hinder. Att vara tacksam för det som Är. Det blir liksom roligare att leva då :)! Allergier och överkänsligheter till exempel, hade vi inte haft dem hade vi inte ätit så ren och bra mat :). Vi hade dessutom inte träffat alla dessa fantastiska allergifamiljer vi mött de senaste åren, utan allergier. Bara en sån sak! Alltså, vänder man på det hela - ser saken ur ett annat perspektiv - så ser det helt enkelt trevligare ut! Saker och ting är ändå som de är, frågan är hur man förhåller sig.

Friluftsliv i alla dess former gör underverk för både själ och kropp! Allt är möjligt, man behöver bara anpassa efter de funktionsvariationer man har. Vandring, kajakpaddling, långfärdsskridskor, segling, vara i fjällen, listan på trevligheter kan göras hur låååång som helst. Att sitta på en ö vid brasan och bara vara. Tomglo/njutglo in i brasan. Att ligga i tältet på kvällen och lyssna till naturens alla ljud är ren lisa för själen!

Hos oss lever vi med överrörlighet (med allt vad det innebär), astma, allergier (födoämnen, pälsdjur och pollen, överkänslighet mot kemikalier i olika former), histaminintolerans, ADHD och selektivt ätande. 

Med de allergier, överkänsligheter, astma och ledproblem vi har i familjen blir "friluffsandet" utmanande att få till.
Samtidigt är det en fantastisk möjlighet till avkoppling från alla påfrestningar i vardagen. Och en möjlighet att utmana sig själv och sina barn! Att tillsammans med ditt barn se ut vad ni Vill göra och utifrån det sätta upp mål för vandringen/äventyret, tex nå toppen på ett berg. Tillsammans fundera över hur man behöver och vill lägga upp det. Även små äventyr ger, utöver upplevelsen och avkopplingen, en fin möjlighet till boost för självkänslan och måendet.

På tur på fjället med ryggsäck, tält och spritkök. Där finns oftast ingen dålig luft, inga avgaser som kan göra astman plötsligt kännbar, inga parfymer eller kemikalier, inga pälsdjursallergen, inga höga ljud, ingen trängsel med folk, inget ifrågasättande från omgivningen, inget utanförskap, inga överkrav. Fullt av utmaningar givetvis - men vi gillar utmaningar!

Semester för oss är en tid då Lustprincipen får råda, helt och fullt! Lustprincipen är Helig. Inga måsten och inga tider att passa. Tid för avkoppling och naturnjutning. Tid att bara vara.

Till vardags arbetar jag som arbetsledare inom socialtjänsten, ett arbete jag verkligen brinner för.

Maten jag lagar utgår dels utifrån sonens och dels utifrån mina behov. Ingen av oss tål vete/gluten och vi har bägge histaminintolerans. Sonen tål inte heller mjölkprotein och inte cashew/pistagenötter. Sedan är sonen Väldigt selektiv och gillar krispig, ofta kolhydratrik mat och klarar helt enkelt inte alls av att äta annan typ av mat. Han behöver alltså anpassad kost även på så sätt. Själv gillar jag mycket vegetarisk mat, grönsaker, röror och såser av olika slag. Gärna raw. Ja, ni hör ju, det spretar alltså lite hit och dit vad gäller matlagning och det gör således recepten också. Sonen äter det han klarar och gillar och jag äter det jag gillar och klarar - men vad jag än lagar till mig så kan han alltid smaka om han Vill, eftersom jag aldrig lagar något härhemma av ingredienser som han inte tål. För att maten inte ska bli kontaminerad av något han inte tål har vi inga av de allergener han inte tål i hemmet. Det för ju även det fina med sig att misstag sker aldrig.