Kötträtter

 

Kebab

18.04.2020

Kebab är definitivt inte lätt att hitta någon färdig köpes som man klarar när man är histaminintolerant. Här är en hemgjord variant, ta nötfärs/kycklingfärs/lammfärs blanda som du vill. Personligen tycker jag det blir godast med övervägande del kycklingfärs och ev en del nöt. Det funkar fint att göra på endast kycklingfärs.

Denna rätt gillar sonen, fast mat som är separerad och lite roligt att få den på bräda. Ingen sås som kan kladda på något annat ;). Lägger ut detta bara för att det kanske kan ge er med söta särätare ett tips på vad som kanske kan fungera :). Det funkar här för oss. Separerad mat, kolhydrater, med entrecote...

Kycklingstrimlor, snabbt, gott och sååå enkelt att variera! I bröd, alla kan stoppa i det de själva önskar i sin rulle. Perfekt när man har både allergier och särätarvariationer i familjen. På pizza, alla kan välja sina favoriter att komplettera med.

Så gott och så enkelt att fixa! Eftersom benen är kvar blir det saftigare än när man lagar vanliga fileér 😊. Servera med det du är sugen på, Mums!

Numer kör vi nästan alltid kycklingköttbullar istället för nöt härhemma. Vi tycker det är godare helt enkelt och så verkar kyckling fungera lite bättre än nöt av någon anledning. Kom ihåg att det är jätteviktigt att hitta väl hanterad färs som är riktigt färsk för att det ska kunna vara låghistamin.

Köttbullar 

18.04.2020

Vet inte hur det är för er men för oss finns inga köttbullar att köpa. De innehåller både peppar och ofta även glukossirap och annat som inte fungerar bra alls. Dessa kan du göra stor sats av, grädda snabbt och smidigt i ugn, frysa in och ta fram och steka på😊!

Saftiga biffar

18.04.2020

Dessa biffar av högrev gick hem t o m hos min söta särätare! Det fungerade tack vare att jag mixade både lök och örter så att inga bitar fanns kvar. Tricket för lite saftigare biffar är att även se till att inte platta ut dem utan behålla lite "fluffighet" i smeten så att säga.

Härliga viltkött!!! Alltid lika fräscht att laga och äta rätter med vilt!

Hamburgare

18.04.2020

Väldigt enkla hamburgare! Det är svårt, för att inte säga omöjligt att hitta färdiggjorda hamburgare utan peppar (vilket är svårt vid histaminintolerans). Dessa hamburgare är gjorda på ett kick. Gör många och frys in, styckevis tex med bakplåtspapper mellan, så blir snabbmaten supersnabb även när den är helt hemlagad från grunden :).