Vegetariskt

 

Jag har alltid en påse på g i frysen där jag stoppar ned grönsaksslattar som blir över, bitar av paprika som är mjuka/småskrynkliga, broccolistammar och dylikt. Härhemma blir det mest paprika, fänkål pch broccoli i påsen.
Jag brukar även spara skyn/fonden som blir när jag gör ungsstekt kyckling👌🏼😋, även en påse av detta fick åka ned i soppan....

Ibland blir det så gott när man bara slänger ihop något, detta var ett sådant tillfälle. Jag bara slängde ihop och måttade inte men tror inte det är så knussligt. Blir cirka 12 små "biffar". Serverades denna dag med blomkålsris, inlagda rödbetor samt broccoligroddar (som jag groddat och fryst in).

Mac&Cheese

18.04.2020

Obs. Denna rätt är ej låghistamin då den innehåller bjäst. Jag var bara tvungen att hitta på en gluten/mjölk och äggfri variant på denna rätt. Jag är moster till en liten sötnos i Usa som behöver äta gluten/mjölk/äggfritt, sådant förpliktigar. Själv äter jag den när jag längtar efter Systeryster :). Själva "ost" smaken har jag ännu inte hittat...

Bästa, enklaste rödbetssoppan! God, energigivande och sååå enkel och snabb att göra mycket av. Gör matlådor och frys in. Lika god att äta efter den varit fryst. Finns återkommande som matlåda för min del, jag tröttnar aldrig på den och varierar lite efter vad jag har i kylen att komplettera rödbetorna med.

Rödbetssallad

18.04.2020

Rödbetssallad, god att servera som tillbehör till t ex älgfärsbiffar.

Gott och fräscht toppat med timjan! Blev sugen på en "grön" middag, det blev en lågkolhydratsvariant :). Självklart mjölkfri så veganvariant av fetan.