Såser/röror/kräm

 

Vaniljkräm

09.05.2021

En jättegod, ytterst len och krämig vaniljkräm!

Grillolja

17.04.2021

För oss fungerar det inte att köpa grillolja då flera ingredienser bl a jästextrakt, inte funkar alls. Istället gör vi egen. Det är plättlätt och blir sååå gott!

Pesto

16.01.2021

Seriöst, pesto är ju sååå gott att ha till massor av olika rätter. Här kommer min variant med rostade paranötter (0 på Sighi) som bas.

"Grädde"

19.04.2020

Har länge tänkt och klurat på hur jag kan göra en spritsbar mjölkproteinfri välsmakande "grädde". Med de allergier och överkänsligheter vi har härhemma så finns det ingen köpes fejkgrädde som vi klarar. Här är min lilla uppfinning som funkar super att spritsa, den smakar gott och den är dessutom möjlig att frysa in. Jag provade frysa in en cupcake...

Underbart god och enkel majjo att göra!!! Fin bas för alla möjliga röror och såser. För mig funkar den att ha i kylen i några få dagar även ur histaminhänseende.

Aioli

19.04.2020

En aioli är snabbt och lätt att röra ihop. Perfekt till grillat eller att klicka på pizzan!

Hemgjord nutellakräm gjord på paranötter (0 på Sighi) som är både nyttig och urgod. Lite utmanande ur histaminhänseende när det kommer till framför allt kakaon (samt om du använder hasselnötter) så gör en bedömning själv Om och vad du klarar. Funkar precis lika bra att göra med paranötter.

Supersnabb vaniljsås, låghistamin, gluten/vetefri, mjölkfri och sååå himla god! Du gör den på ett kick och kan använda den till allt möjligt.

Foodpreppa på detta vis och sno alltid ihop en bea på knappt 5 minuter :)! Köpe-bea i låghistaminköket är snudd på en omöjlighet. Är det inte rödvinsvinäger (en Riktig trigger!) så är det citron, färgämnen eller annat jox i innehållet som ger kraftiga histaminbesvär. Här kommer iaf en variant som vi tål helt ok. Allt har ju med mängd...