Glass
19.04.2020
Kokosglass - Underbart krämig och god! Gjord på ett kick - frys in i silikonmuffinsformar så är den även snabbt klar att ätas :)! Låghistamin, mjölkfritt och fritt från mycket annat.
4 äggulor
3/4 dl fint rörsocker
2 tsk vaniljsocker (en 1:a på sighi)
3 msk lönnsirap
1 dl Garants kokosgrädde lr kokosmjölk
Vispa ihop äggulor och socker. Rör ned resten av ingredienserna. Frys in i mindre formar tex muffinsformar. Garnera med bär och kokosflakes och servera med vaniljkräm eller vad du gillar.
Glassen smakar förstås kokos. OM du kan fungerar citron bra att neutralisera bort kokossmaken med. Citron är dock en 2:a på sighi och svårt ur histaminhänseende. Med frukt enl nedan blir kokossmaken mycket mindre dominerande :).
Vaniljglass på kokosmjölk. Låghistamin, mjölkfritt, allergianpassat.