"Grädde"

19.04.2020

Har länge tänkt och klurat på hur jag kan göra en spritsbar mjölkproteinfri välsmakande "grädde". Med de allergier och överkänsligheter vi har härhemma så finns det ingen köpes fejkgrädde som vi klarar. Här är min lilla uppfinning som funkar super att spritsa, den smakar gott och den är dessutom möjlig att frysa in. Jag provade frysa in en cupcake med spritsad topping och tog ut den dagen efter. Spritsningen stod lika fint efter upptining som innan :).   

2 dl vatten

drygt 2 msk majsstärkelse

Vispa ihop ovanstående. Koka upp till en form av tapetklister. Låt svalna, Helt!

Tillsätt;

1 ägg

1 dl Garants kokosgrädde

2 tsk vaniljsocker

2 tsk lönnsirap

2 krm xanthan

ca 1 dl smält (och avsvalnat) kokosolja Neutral

Kör allt ovanstående utom oljorna med mixer i ca en minut.

Ringla sedan ned oljorna och mixa ihop. Låt stå i kyl några timmar och svalna ihop. 

Låghistamin och mjölkfritt, spritsbar "grädde"!
Låghistamin och mjölkfritt, spritsbar "grädde"!