Krämig och matsmart soppa!
Jag har alltid en påse på g i frysen där jag stoppar ned grönsaksslattar som blir över, bitar av paprika som är mjuka/småskrynkliga, broccolistammar och dylikt. Härhemma blir det mest paprika, fänkål pch broccoli i påsen.
Jag brukar även spara skyn/fonden som blir när jag gör ungsstekt kyckling👌🏼😋, även en påse av detta fick åka ned i soppan. Lite blomkål som fanns kvar i en påse i frysen fick även den åka ned i grytan.
Soppan är inte måttad men ej nödvöndigt då man enkelt varierar utefter vad man har hemma och tycke och smak.
Jag fyllde en 5-literskastrull med grönsaker.
1 påse varierade frysta grönsaker, här hade jag tonvikt på paprika men även fänkål, broccoli och blomkål.
ca 2 dl kycklingfond/spad.
2.5 dl kokosmjölk
2.5 dl kokosgrädde.
En stor näve basilika.
Persilja.
Vitlök.
Krydda med paprikapulver, lökpulver, himalayasalt.
Jag tål cayennepeppar vilket jag använde för hetta i soppan, supergott men var försiktig då detta Ej är låghistamin.
Lägg ned allt i kastrullen. Låt koka ca 10 minuter (det tar en stund för allt att bli varmt och börjar koka så ha inte för varm platta).
Ta av från plattan och mixa slät.
Här dekorerade jag soppan med myntablad och rädisgroddar (hemgroddade och infrysta).
Det blev fantastiskt gott👌🏼😋!