Kycklingklubbor
18.04.2020
Så gott och så enkelt att fixa! Eftersom benen är kvar blir det saftigare än när man lagar vanliga fileér 😊. Servera med det du är sugen på, Mums!
1 pkt kycklinglår/klubbor med ben
1 pressad/finhackad vitlöksklyfta (1:a på sighi)
2 msk honung
1.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära (en 1:a på sighi)
en nypa flingsalt utan tillsatser
Gnid in låren med kryddblandningen. Lägg i en form och täck med folie. Ställ in i ugn 175 grader i drygt en timma (tills tempen vid benen är minst 82 grader). Sista 10 minutrarna tar du bort folien så att ytan får lite krispighet.
Skyn kan du spara och använda till en god såsbas 😊.
Servera med ris eller klyftpotatis i ugn, en sallad, sås.
Kycklingklubba serverad med strimlad fänkål, gurka, rödlök, paprika och vitlöksmajjo toppad med persilja och svartkumminfrön