Probiotisk yoghurt
Probiotisk yoghurt! Gott och nyttigt :).
500 ml Garants kokosmjölk eller kokosgrädde
2 st probiotikakapslar (jag använder Helhetshälsas probioplex - den funkar för mig). Ett Obs för mjölkprotein och soja/spår av/ i just dessa kapslar.
(Huruvida man tål yoghurt/de bakterier som bildas då den fått stå ett antal timmar, ur ett histaminhänseende, måste var och en göra en egen bedömning av. Dock väldigt nyttigt och närande så det är ju en avvägning men väl värt att prova tänker jag.)
Ta en glasburk. Burken måste vara helt ren. Häll i hett vatten och låt stå en stund. Öppna kapslarna och häll i pulvret/innehållet ned i kokosmjölken. Rör om. På med locket.
Ställ i ca 40 graders värme. Slå tex på lampan inne i ugnen och ställ in burken där.
Låt stå i 8-24 timmar beroende på hur syrlig du vill ha den.
God som neutral men smaksätt om så önskas med mixade bär, ceylonkanel, vaniljpulver/vaniljsocker (en 1:a på sighi) eller det du önskar. Förvara i kylen.